Emprenedor 1er Premi 2016

Innova Didàctic.

El dia 16 de Setembre , es va  inaugurar  a Olot la seu de l’empresa Innova Didàctic , una empresa de capital garrotxí que és reinventa de forma innovadora i s’obre tant al públic interessat , així com a professionals que col·laboren tant amb coneixement com en el finançament del projecte.

Innova didàctic és una empresa basada en una economia col·laborativa en la que a més del capital i coneixement local aportat , diversos experts d’arreu col·laboren tant amb coneixement i recursos humans com amb recursos econòmics.

El propi científic  Miguel Antoni Peña és un exemple: Viu i treballa a Madrid, però forma part de Innova Didàctic  com a col·laborador actiu, en aquest cas, fent la revisió  científica de les activitats programades. Però l’equip és molt més gran: Anna Macià ( professora experta en creació de APP’s – Lleida ), Enric Bolaño ( formador del professorat expert en robòtica didàctica – Tarragona ), Francesc Pujol ( professor expert en renovables i directiu de “Som Energia” – Banyoles ) ,  Antoni Moreno i Cati Quintana docents Olotins, Fulgencio Bermejo ( Expert en Tecnologia i  Didàctica – Alacant ),Enric Royo ( Empresari del sector educatiu cientifico-tecnològic -Barcelona ), Franc Comino ( empresari Olotí expert en domòtica i eficiència energètica) , Ramon Martínez ( Director d’Institut i autor de llibres de Text – Editorial Teide- Barcelona)  … així fins a uns 15 col·laboradors …. de moment. Aquesta estructura  permetrà a Innova didàctic disposar d’una diversitat de serveis aportats per  uns grans i capacitats professionals.

Innova Didàctic, ofereix activitats en que la creativitat és un dels eixos motivadors per a dur a terme aprenentatges educatius al voltant de ciència, tecnologia,  enginyeria, art digital i matemàtiques  ( STEAM – Science, Technology, Engineering,  Arts and Maths).  I tot amb un alt grau de component experimental.

La robòtica didàctica,   la impressió 3D i la creació de videojocs amb llenguatges adequats per a cada nivell seran unes de les eines mes utilitzades.

Tallers de Robòtica amb LEGO, Programació amb Scratch ,  disseny i impressió en 3D i projectes  amb Arduino, són algunes de les activitats extraescolars que ofereix Innova Didàctic a la seva seu.

També es desplaçarà als centres educatius de la Garrotxa, Osona i Ripollès , on monitors qualificats oferiran activitats extraescolars en aquesta línia, tant en centres d’infantil i primària com a centres de secundària. Innova Didàctic ha format i formarà també professors de Catalunya i Espanya.